woensdag 18 mei 2016

Vroege vogels

Vroeg opstaan … Voor velen klinkt het als een straf. Toch heeft het ook zo zijn voordelen want je mist een hoop als je lang in bed blijft liggen. Zeker als je in de bergen op vakantie bent is het helemaal niet verkeerd om de dag wat eerder te beginnen dan je gewend bent. De volgende uitdrukkingen zijn niet zomaar ontstaan: morgenstond heeft goud in de mond, een vroeg begin is het halve werk, die genieten wil moet vroeg opstaan, vroeg gedaan is eerder klaar, prijs vooral de morgen voordat de avond gevallen is, wie wakker word in de Alpen weet dat het tijd is om te wandelen, de vroege vogel vangt de zon etc …

Ok, misschien zijn er een paar zelf verzonnen maar dat neemt niet weg dat de ochtend een moment kan zijn waarbij je de toon voor de rest van de dag kan zetten. Beelden die op je netvlies blijven staan, beelden die je meeneemt en niet meer los wil laten. Momenten die je bijblijven. Een ochtend wandeling naar de top van de Gürgaletsch is zo`n moment. In juli en augustus bieden wij regelmatig een "dichterbijdezon ochtendwandeling" aan. Ga je mee? Lees meer over de zomer op onze website.


Het is koud zo vroeg in de ochtend

Opschieten anders mis je dat waarvoor je gekomen bent!

Er moet altijd iemand de eerste zijn

En dan is het zo ver

Genieten

Een gouden ochtend

De fotograaf: Jeroen van Goey


1 opmerking:

  1. Heerlijk, ook mogelijk tijdens themaweken Alpennatuur. En dan op zoek naar echte vroege vogels zoals zingende Europese kanaries maar ook uitkijken naar gemzen.

    BeantwoordenVerwijderen