zondag 21 februari 2016

Winter?

Het is een tijd geleden dat we over de winter hebben geschreven. Op facebook, instagram en twitter posten we wel regelmatig foto`s, maar op dit blog moet je echt even zoeken naar winterberichten. Waarom? Omdat het tot een maand geleden, qua weer, geen winter was om over naar huis te schrijven! Met kerst en oud & nieuw zat het hele hotel vol en was het verschrikkelijk om buiten te zijn...! De zon scheen de hele dag en er was werkelijk geen wolkje aan de lucht. Op 24 december was het op het terras meer dan 20 graden, dus het was afzien voor de wintersporters in Tschiertschen. Gelukkig rijden onze busjes ook in de winter. We zijn met de skiërs naar Lenzerheide gereden (kunstsneeuw) en de wandelaars hebben nog heel wat topjes kunnen pakken die normaal alleen in het zomerseizoen te bereiken zijn. Voor iedereen een belevenis om nooit te vergeten.

Het eerste goede pak sneeuw

Toch hebben wij in de winter liever sneeuw, en op 13 januari was het dan eindelijk zo ver. De pistes in Tschiertschen gingen open en de eerste winterwandelwegen werden geprepareerd. We zijn met een groep gasten naar Fürgliss gelopen voor kaasfondue. Voor de terugweg hadden we fakkels mee. Dat was een hele bijzondere ervaring.

Tschiertschen

Op weg naar restaurant Furgliss

Uitzicht op het Joch en de Chlin Gürgaletsch

Een bezoek aan de Alphut van Anna en Jompa

Ken je haar?

In de week daarvoor kon er al gesleet worden. De sleebaan in Tschiertschen is echt heel cool en je kan kiezen of je rustig of juist met een rotvaart de berg af gaat. Ontzettend spannend en zeker een aanrader als je een keer in de winter in Tschiertschen bent.   

Klaar voor de start ...

Und los gehts!

Soms een heel klein stukje lopen

En dan weer in volle vaart verder

Eind januari begon het echt veel en bijna dagelijks te sneeuwen. De foto`s spreken voor zich. Zin om ook nog even te komen genieten van dit heerlijke ski en wandelgebied? Kijk dan eens op onze website.

Het fondue hutje na een sneeuwstormpje

De lift naar de Hühnerchopf

Overal poedersneeuw

Eenzaam hutje

In het Bleiswald (Löser)

Gevallen engel (len)

Vanaf de sleeplift naar het Joch

Het dorp in alle vroegte
Hou je van wandelen, maar liever niet in de winter? Kijk dan eens op onze website! Want in de zomer draait bij ons alles om maar 1 ding: Wandelen..                                                                                                                                                                                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten