zaterdag 11 juli 2015

Wandelen met de familie

Tussen de bedrijven door hebben Tobias en Anna ook nog tijd om te … juist ... wandelen.
Samen met opa en oma, kinderen en partners zijn we gestart bij de Kunkelspas op 1405m. Het doel was de Ringelspitzhütte en volgens de bordjes is dat maar 2 uurtjes lopen.  Het idee was om er minimaal 5 uur over te doen maar na 2,5 uur bleek dat de familie toch behoorlijk fit is. Na een warm onthaal bij de hut op 2000m zijn de vrouwen achtergebleven en de mannen zijn doorgegaan naar het achterliggende dal. Wij hoorden de roep van de Ringelspitz (3247m) maar besloten al snel om hier toch nog maar een paar jaartjes mee te wachten... De indrukwekkende omgeving heeft ook zonder top genoeg te bieden. Op de alp heeft het smeltwater een prachtige mini- canyon gevormd en met een goudpan, een schepje en lichte verhoging was Tobias niet weg te slaan bij het water.

Daar gaan we over een paar jaar naartoe

Aan mooie uitzichten geen gebrek

Een top moment


Unieke mini- canyon op de alp

Na een gezellige avond en een korte nacht zijn we heel vroeg opgestaan. Uitslapen tijdens een huttentocht is kansloos en vooral ook zonde van de tijd. Het gezegde “morgenstond geeft goud op de berg”...,  kent iedereen en de vroege vogels maakten het mee. Nachtvorst en de opkomende zon zorgden voor een unieke sfeer.  De verdere ochtend hebben we een beetje aangeklooid in de omgeving en na een afdaling van 2 uur zijn we moe maar heel voldaan weer naar Tschiertschen gereden.


Morgenstond ...

Met een verrekijker zie je gegarandeerd steenbokken

Na 2 weken hitte is dit toch wel heel bijzonder

Waar zijn ze dan? ik zie ze niet.
Ook zin gekregen in een bergwandelvakantie met de familie? Het aankomende zomerseizoen zijn er nog kamers vrij. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten