vrijdag 17 juli 2015

Wandeling naar de Piz Tuf

Afgelopen woensdag zijn we naar het Nationalpark Beverin gereden. Alleen al de bustocht ernaartoe was een beleving die je niet snel vergeet. Onder een stralend blauwe lucht zijn we gestart op 2350m. Terwijl de groep wandelaars genoot van een fris bergbriesje was het beneden in het dal al boven de 30 graden! 

Wij beloofden Edelweiss

Omringd door bergtoppen van boven de 3000m zijn we in 1,5 uur naar een heel bijzonder plekje gelopen. De geur van koffie kwam ons al tegemoet en de eerste opgewonden kreten bereikten de hekkensluiters al snel. Edelweiss!! De coffeine en adrenaline zorgden voor een opgewekte stemming en hierdoor gesterkt begonnen we aan de klim naar de top.Op naar de koffie

Oeps!! en er was Edelweiss

Edelweiss bijna uitgestorven? Daar merken wij niets van

Onderweg naar de top waren er twijfels over de echtheid van de uitzichten, maar na wederzijds knijpen bleek het toch geen droom te zijn.

Uitzicht op de Piz Taranchun en de Piz Beverin

Sssst... Hier zijn vaak steenbokken te zien

Gewoon genieten

Plaatjes met een lijstje van steen

 Een helpende hand voor de laatste loodjes

Piz Tuf op 2835m

De afdaling verliep soepel en na 1 uurtje stonden wij alweer bij de koffie en Edelweiss plek. Onderweg werden er nog wat kristalletjes opgeraapt en en wij zagen op heeeel grote afstand een steenbok tussen de rotsen liggen.

Een steenbok heeeel in de verte

Een stenen weg. Gemaakt door de natuur.
Vanaf midden augustus tot midden september bieden wij 2 keer per week vergelijkbare tochten aan. Altijd onder begeleiding van tenminste èèn van de ervaren wandelaars van het Gürgaletsch team.
Voor meer informatie over het programma kunt u hier verder klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten