vrijdag 28 juli 2017

Bergkristal, steenbokken en edelweiss

Je hebt van die dagen waarop alles precies zo gaat als je hoopt. De dag in het natuurpark Beverin was zo´n dag.  Het begon ermee dat we met een gezellig groepje van veertien wandelaars met een leeftijd tussen de 12 en 74 jaar de mist in gingen. Letterlijk.

De start van de wandeling was op 2300 meter. Toen we daar aankwamen was de mist een beetje opgetrokken en het doel: de Piz Tuf was heel in de verte te zien.

Verspreid over de Alp liep iedereen in zijn of haar eigen tempo naar de plek waar we van het wandelpad af zouden gaan. Daar was er tijd om naar bergkristal te zoeken en enkelen vonden een paar hele mooie stukjes en zelfs een behoorlijk grote punt.

De pauzeplek een half uur verderop bleek bezaaid met edelweiss en er was een rots waarop je hele stoere trucage foto´s kon maken.

Een deel van de wandelaars koos voor een andere, wat kortere route en de rest ging voor de laatste klim naar de top van de Piz Tuf.

In stilte liepen we over een onzichtbaar pad verder naar boven. Opeens hoorden we het gerol van stenen en op vijftig meter afstand zagen we een groep steenbokken. "Prachtig, indrukwekkend, ongelofelijk en uniek", waren een paar reacties op dit geschenk.

De top leek ineens geen hoogtepunt meer maar toen we er eenmaal bovenop stonden en de mist om ons heen optrok was het toch even heel erg stil. Wat een heerlijke dag!

Geen slechte oogst

Oeps ...

Mooie doorkijkjes op de pauzeplek

Wat een prachtige dieren

Ssssjt anders gaan ze weer weg

Op de top is het stil

De weg terug is ontspannen
Notenbrood, uitzicht en aangenaam gezelschap... wat wil je nog meer!

Ook genieten van deze prachtige omgeving? Boek dan voor een vakantie in augustus of september in de zwitserse alpen! www.wandelenskihotel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten