zaterdag 15 juli 2017

Actieve senioren

Hoe noem je een seniorenreis waarbij het op de eerste plaats om wandelenen gaat? Na regelmatig terugkerende gesprekken met onze gasten kwam de naam “vitale seniorenreis” bovendrijven. Intussen hebben wij 4 van deze reizen met groot succes en heel veel plezier mogen aanbieden en tijdens de reizen zijn er veel grappen gemaakt over het woord vitaal. We hebben gemerkt hoe relatief het is om iemand vitaal te noemen. Met ‘senioren er achter krijg je bij vitaal een heel andere indruk dan als er bijvoorbeeld jeugd achter zou staan. Wanneer ben je een vitale senior? Wanneer ben je vitaal genoeg om deel te nemen? Na meerdere hilarische  discusies met de aanwezige gasten is de naam van de reis per direct veranderd in “Actieve seniorenreis”!

Genoeg tijd voor ontspanning
Tussen de alpenbloemen

In  mei 2015 boden wij de eerste actieve seniorenreis aan en Tobias stond vol verwachting op de parkeerplaats waar de bus aan zou komen. Zenuwachtig voor dat wat komen ging. Zou het idee achter `actieve seniorenreis` wel aangekomen zijn?  Ze zouden toch wel vitaal genoeg zijn om met hem de bergen in te gaan? Het eerste dat hij zag was een zee van grijze haren en de schrik sloeg hem om het hart. Toen kwamen ze één voor één de bus uit. Niet langzaam en voorzichtig maar eerder met een vitaal sprongetje en een vrolijke lach. Opluchting bij Tobias want het hotel en de omgeving zijn niet echt geschikt voor rollators.

Tijdens het avondeten werd het programma (treinreis, bezoek aan een kasteel, koffie en gebak, sjoel kampioenschappen, breiwedstrijden, klaverjassen, bridge etc ..) voorgesteld en meteen kwam de eerste opmerking:

Wij komen wel om te wandelen he!

Wederom opluchting bij Tobias. Het programma was zodanig gemaakt dat er minimaal om de dag een wandeling van zeker 2,5 uur was ingepland en al de eerste dag werd duidelijk dat het voor bijna iedereen goed te doen was.

Wandeling naar de Gürgaletsch

Uitzicht op de Churer Calanda

Er werd veel gelachen en wat later op de dag maakten de gasten onderling een soort inventaris op van de fysieke klachten die ze hadden: versleten heupen, een gevoelige knie, korte nachten en vergeetachtigheid. Ook de jongere senioren (jonger dan 65) deden hun best om hierin mee te komen maar delften al snel het onderspit.

Een enkeling merkte toch dat het teveel was om 2,5 uur in de bergen te wandelen en werd door één van de wandelbusjes opgepikt en meegenomen naar de eindbestemming waar de Kafée und Kuchen al klaar stond.

De dagen daarna waren gevuld met meerdere wandelingen en vooral heel veel lol. Het onderlinge plezier van de gasten, de gezelligheid en de ontspannen sfeer maken de “ Actieve seniorenreizen” tot één van de weken waarop het team van Gürgaletsch zich nog meer verheugd dan op alle andere reizen.

Het moge intussen duidelijk zijn dat de reizen niet aan leeftijd gebonden zijn. Er zijn dagen waarop we echt de bergen in gaan en er zijn dagen waarbij er bijna niet gewandeld wordt. Zo is er voor elk wat wils en kan je ook als je wat minder actief bent toch meedoen met het grootste deel van het programma. 

Een bezoek aan de oude burcht Hohen Rätien

Voor de arrangementen met de titel `Door berg en dal` geldt een maximaal aantal deelnemers en alle activiteiten, uitstapjes, de wandelingen en kaffée und Kuchen zijn inclusief!

In 2017 bieden wij twee van deze reizen aan. De reis in mei was erg gezellig en nog actiever dan verwacht en wij verheugen ons nu al op de reis in september. Er zijn nog 6 kamers beschikbaar dus wacht niet te lang met boeken.  16-09 tot 25-09

De titel van deze reis zie je terug in de extra’s die wij bieden. Actief en cultuur komen samen in een  aantrekkelijk programma voor iedereen die graag op pad gaat met gelijkgestemden. Je gaat onder andere op zoek naar bergkristal, je maakt een boottocht over de Walensee, je gaat een dag op pad met Frank, we wandelen door de grootste canyon van Europa en zweven over de nog jonge Rijn. Lees meer op onze website…Bijkomen en genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten