dinsdag 13 juni 2017

Wandelen in het Fondei

Tschiertschen bevindt zich in het Schanfigg en is een ideaal uitgangspunt voor prachtige wandelingen. “Het Schanfigg” is de naam van het dal en alleen al in dit kleine stukje van Graubünden zijn zoveel wandelroutes dat wij ook na al die jaren steeds weer verrast worden door mooie en onbekende plekjes. Zo ook bij het voorlopen van de wandeling van Strassberg naar de Grünsee.

Strassberg ligt op 1919 meter hoogte en  is een kleine “Walser Siedlung“ in een zijdal van het Schanfigg. Je komt er via een smalle maar goed onderhouden bergweg die in Langwies begint. Op sommige plekken is de weg net breed genoeg voor de auto.

De karakteristieke huisjes in Strassberg
Het dorpje (of de nederzetting) lijkt grotendeels in handen van mensen uit het “Unterland” en alle huisjes zijn met liefde, zorg en veel geld gerenoveerd. Er is zelfs een klein watermolentje en er hangt een briefje met de producten die vanaf juli te koop zijn bij de boer.

Her en der verspreid staan een aantal grote stallen en als je ziet hoeveel weidegrond er is, kan je je goed voorstellen dat hier in de zomer heel erg veel koeien kunnen grazen.
In het midden van het dorpje staan wegwijzers. Je kan kiezen voor een pittige tocht naar een van de vele omringende bergtoppen, een ontspannen afdaling naar Langwies of een wandeling van 1,5 uur naar de Grünsee op 2110 meter hoogte.Bij het voorlopen van de wandeling hebben wij gekozen voor een combinatie van een korte maar pittige tocht naar de Strassberger Fürggli en een lange pauze en een verfrissende duik bij de Grünsee. De foto`s vertellen de rest.

Alleen al de rit met de auto is de moeite waard

 We beginnen met wandelen in de lente

Proeven onderweg nog een beetje van de winter

En komen na een stevige afdaling terecht in ...

Het paradijs

De Grünsee brengt de verkoeling die we nodig hebben
Ook behoefde aan verkoeling? Wij schreven eerder een blog over "Zwemmen in de Alpen". Alleen al het lezen ervan kan je de verfrissing geven die je nodig hebt.

De afdaling is een streling voor het oog. Wat een mooi dal!!
Het is wel duidelijk dat wij deze wandeling gaan aanbieden aan onze gasten. Jij kan het ook mee maken! Kijk maar eens op www.wandelenskihotel.nl en grijp je kans. Met een beetje geluk is er nog een kamer vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten