woensdag 25 januari 2017

Waar is dat ....?

De eerste begeleide wandeling van de winterwandelreis in januari was er één om nooit te vergeten. Een barre tocht met heftige ontberingen, emotionele momenten en bevroren haren.

De zon probeerde het steeds weer
De dag begon hoopgevend. Met een paar sneeuwvlokjes en een waterig zonnetje dat elk moment door zou gaan breken. Tenminste zo leek het. Een groepje van negen geharde Nederlanders ging vanuit Parpan opweg naar het Churer Joch. Dat is een bergtopje met een restaurantje erop. Meer niet.

Het beetje zon gaf wel hele mooie plaatjes
Tobias vertelde dat het niet zo ver was en dat dit eigenlijk geen tocht te noemen was. Het zou meer een `Spaziergang,` oftewel: 'wandelingetje' worden...


Er waren veel mooie huisjes en stalletjes te zien
Viel dat even tegen! Met harde tegenwind, sneeuw en temperaturen van ver onder de nul, leek er geen einde te komen aan de wandeling. Het bereiken van het Joch was na 2,5 uur het enige dat nog telde en voor enkelen voelde het als erop of eronder. Terugkeren was volgens Tobias geen optie. Het ging puur om het overleven. Door de mist die ons steeds weer omhulde, bevroren haren en brillenglazen.

Soms dachten we dat we ergens in de Himalaya aan het lopen waren
De mist zorgde juist voor sfeervolle uitzichten
De vraag: 'Waar is dat ROTJOCH?!,' klonk steeds vaker en net toen de goede sfeer begon te kantelen, bleek het Joch nog maar 50 meter verwijderd. Huilend vielen we elkaar in de armen en na wat geruzie met de waard over hoeveelheden koffie, genoot iedereen van de warme houtkachel en het gebak van de jarige Kees (Kees is 2 x per jaar jarig en toevallig ook op 16 januari...).

In de verte dan eindelijk het beloofde... restaurant 
De terugreis verliep heel wat vlotter en zonder noemenswaardige ontberingen. Sleeën op een plastic tas bleek lastig, maar het was wel erg leuk om te proberen. Het was een tocht die we niet snel zullen vergeten!

Met heel veel hulp een paar cm voorwaarts :)
Houd je meer van bloemen en warmte? Kijk dan eens bij het zomerprogramma op onze website. Vroeg boek kortingen voor de lente zijn geldig tot 1 februarie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten