woensdag 21 september 2016

Preview zomer 2017

Wij kijken er naar uit!
Van midden mei tot eind oktober 2017 kun je samen met ons genieten van het mooiste wandelgebied van Graubünden. Wij bieden wandelvakantie`s op maat en wandelen staat altijd voorop. De extra’s en de themaweken zijn bedoeld als aanvulling. Steenbokken spotten, kristal zoeken, onbezorgd wandelen, de bergen op de dalen in, Alpennatuur en nog veel meer belevenissen wachten op jou!


Op pad met Gürgaletsch 18.05 tot 27.05
Wandelingen voor ieder niveau. Tijdens deze reis bieden wij elke dag een tocht aan waarbij er altijd iemand van het hotel zal meelopen. Is dat leuk? Wij denken van wel. Je kan onbezorgd wandelen, onderweg krijg je meer te horen over de omgeving, en wij laten je de mooiste plekjes in Graubünden zien. Een kaart  meenemen is niet nodig en er is altijd een helpende hand in de buurt. 

De bergen op de dalen in 28.05 tot 06.06
Bij ons kun je altijd rekenen op een actieve en afwisselende vakantie. De titel van deze reis zie je terug in de extra’s die wij bieden. Actief en cultuur komen samen in een  aantrekkelijk programma voor iedereen die graag op pad gaat met gelijkgestemden. Je gaat onder andere op zoek naar bergkristal, je maakt een boottocht over de Walensee, je gaat een dagje op pad met Frank en er is bijna elke dag gebak en koffie. Samen met ons kun je bijna iedere dag een wandeling  van minimaal 1,5 en maximaal 4 uur maken. Deze reis is geschikt voor vitale senioren.

Uitrusten na een pittige klim
Met Betty de bergen in 7.06 tot 15.06
In het voorjaar, als de sneeuwgrens zich terugtrekt, ontwaken in korte tijd de alpenweiden met een overdaad aan bloemen. Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal groeit, bloeit, leeft en fladdert in deze periode? Wandel dan mee in de omgeving van Tschiertschen onder begeleiding van natuurgids Betty Kooistra. Met haar mooie stem, haar humor, haar kennis en haar prachtige Friese accent zorgt zij voor een vrolijke en "natuurlijke" sfeer in het hotel en tijdens de wandelingen. Lees hier het verslag van de week in 2016.

Alpennatuur Voorjaarsbodes 16.06 tot 24.06
Alpenmarmotten komen tevoorschijn en  elke dag komen er meer Europese kanaries en zwarte roodstaarten terug in Tschiertschen. Het bloemenparadijs rond Tschiertschen staat in volle bloei. Het thema  Alpennatuur bieden wij aan in samenwerking met Kees Boele van Natuurpresentaties. Kees is bioloog, verteller en schrijver. Hij loopt mee met alle wandelingen en geeft ter plekke uitleg over de rijke natuur in en rondom Tschiertschen.

Alpennatuur... meer dan alleen bloemen kijken
Alpennatuur Zomerweelde 25.06 tot 04.07
Honderden, duizenden bloemen lijken de keiharde grond uit te knallen. Berghellingen kleuren zich van de ene op de andere dag kakelbont. Begin juli is het topdrukte in de alpennatuur rond Tschiertschen. Het thema Alpennatuur bieden wij aan in samenwerking met Kees Boele van Natuurpresentaties. Kees is bioloog, verteller en schrijver. Hij loopt mee met bijna alle wandelingen en geeft ter plekke uitleg over de rijke natuur in en rondom Tschiertschen.

Begeleide bergwandelingen 05.07 tot 29.07
De zomer is nu echt begonnen en wij zoeken het hogerop. Tochten waar je de hele dag 360 graden uitzicht hebt, een pittige klim waarbij je je afvraagt waar je het voor doet, een duik in een ijskoud bergmeertje en indrukwekkende uitzichten over een zee van bergtoppen beschrijven slechts een deel van de belevenissen die wij je aanbieden in juli. Wij lopen met je mee.

Er is zo veel te zien in de Alpen
Outdoorweek 30.07 tot 05.08
De eerste week van augustus bieden wij een actief en spannend outdoorprogramma aan. Rotsklimmen, in een zelfgemaakte  tent overnachten in de bergen, raften en nog veel meer. Het plezier staat voorop en uiteraard wordt er ook aan de veiligheid gedacht. Deelname vanaf 11 tot 15 jaar.

Outdoorweek 06.08 tot 12.08
In deze outdoorweek gaan we een stapje verder. We gaan met een speciale downhill step de berg af, laten ons meeslepen door een woeste rivier, overnachten in tenten, wandelen en leren meer over het overleven in de natuur. Het gezamelijke plezier staat voorop en uiteraard wordt er ook aan de veiligheid gedacht. Deelname van 15 tot 19 jaar.

Oudoor actie met de tieners
Nazomer in de alpen 13.08 tot 26.08
De maand augustus is de perfecte tijd om te toppen! De Alpen zijn bedekt met een diepgroene kleur, de lucht is glashelder en de lichtval zorgt ervoor dat de bergen scherp afsteken tegen de blauwe hemel. Frank gaat minimaal 2 keer per week met jou op pad om toppen te beklimmen, steenbokken te spotten en kristallen te zoeken.

Alpennatuur in beeld  27.08 tot 04.09
Nazomer in de Alpen, je moet het eens meegemaakt hebben. De Toeristen zijn naar huis en samen met natuurkenner Kees Boele loop je in alle rust over de mooiste toppen en berghellingen. Elke dag worden er begeleide wandelingen aangeboden en enkele avonden is er gelegenheid om van Kees meer te horen over de geologie en natuur rond Tschiertschen.

Op pad met Gürgaletsch, onbezorgd wandelen
Op pad met Gürgaletsch 05.09 tot 15.09
Wandelingen voor ieder niveau. Tijdens deze reis bieden wij elke dag een tocht aan waarbij er altijd iemand van het hotel zal meelopen. Is dat leuk? Wij denken van wel. Je kan onbezorgd wandelen en onderweg krijg je meer te horen over de omgeving. Wij laten je de mooiste plekjes in Graubünden zien. Een kaart meenemen is niet nodig en er is altijd een helpende hand in de buurt. 

De bergen op de dalen in 16.09 tot 25.09
Bij ons kun je altijd rekenen op een actieve en afwisselende vakantie. De titel van deze reis zie je terug in de extra’s die wij bieden. Actief en cultuur komen samen in een  aantrekkelijk programma voor iedereen die graag op pad gaat met gelijkgestemden. Je gaat onder andere op zoek naar bergkristal, je maakt een boottocht over de Walensee, je gaat een dagje op pad met Frank en er is bijna elke dag gebak en koffie. Samen met ons kun je bijna iedere dag een wandeling  van minimaal 1,5 en maximaal 4 uur maken. Deze reis is geschikt voor vitale senioren.

Het eerste deel van de tocht zit erop
Op pad met Gürgaletsch 26.09 tot 04.10
Wandelingen voor ieder niveau. In deze reis bieden wij elke dag een tocht aan waarbij er altijd iemand van het hotel zal meelopen. Is dat leuk? Wij denken van wel.  Je kan onbezorgd wandelen en onderweg krijg je meer te horen over de omgeving. Wij laten je de mooiste plekjes in graubünden zien. Een kaart  meenemen is niet nodig en er is altijd een helpende hand in de buurt. 

Gouden herfstreis 05.10 tot 13.10
Het najaarszonlicht geeft de bergen een warme uitstraling en de gouden larixen dragen bij aan de naam die aan deze tijd van het jaar gegeven wordt: Gouden herfst. De “Gouden herfstreis”, soms met een wit randje, is zo geliefd dat meestal de kamers al verhuurd zijn voordat het seizoen überhaupt begonnen is. Enerzijds omdat het in deze tijd zo mooi is, anderzijds vanwege de altijd zeer aantrekkelijke prijs.

Op pad met Gürgaletsch, onbezorgd wandelen
Herfstvakantie 14.10 tot 21.10
De kleuren intensiveren zich, de hemel viert nog steeds zijn blauwe hoogtij, de zon is nog steeds heerlijk warm, ook al staat hij lager. Maar er komt iets van verstilde afwachting in de atmosfeer. De zomer klinkt na in het geluid van de koebellen, de paddenstoelen spreken al een andere taal. Voor wie van stille overgangen houdt is dit dé tijd om op stap te gaan.

Herfstvakantie 22.10 tot 29.19
Wie geluk heeft, ziet hoe een winterse adem ineens ook de minder hoge toppen wit besneeuwd voor de dag doet komen. De wandelingen gaan wat minder hoog, maar wat zijn ze fantastisch. Want wanneer kun je in één wandeling drie Graubündense seizoenen – winter, herfst en zomer –  in je opnemen?!

 Het complete programma zal vanaf midden december 2016 hier te vinden zijn.
Prijzen en aanbiedingen 2017 staan vanaf januari op onze website.


Je bent natuurlijk geheel vrij in het kiezen van jouw reis. Met de auto, trein of met het vliegtuig ben je in minder dan een dag in Tschiertschen. Helemaal ideaal is reizen met onze busdienst die ook in 2017 bijna wekelijks van Arnhem tot aan Chur zal rijden. Het laatste stukje naar Tschiertschen ga je dan met onze busjes. Met behulp van onderstaande tabel kun je nu alvast plannen en een optie voor volgend jaar nemen. Data zijn onder voorbehoud.


Dag

NL - CH

Dag

CH - NL

nachten
Programma o.v.b.


Donderdag

18.05

Zaterdag

27.05

9
Op pad met Gürgaletsch, Onbezorgd wandelen
Zondag

28.05

Dinsdag 

06.06

9
De bergen op de dalen in, Arrangement
Woensdag

07.06

Donderdag

15.06

8
Op pad met Betty, Bloemen en vlinders
Vrijdag

16.06

Zaterdag

24.06

8
Alpennatuur met Kees Boele, Voorjaarsbodes
Zondag 

25.06

Dinsdag

04.07

9
Alpennatuur met Kees Boele, Zomerweelde


Woensdag

05.07

Zaterdag

15.07

10
Begeleide bergwandelingen, Outdoor activiteiten
Zondag

16.07

Zaterdag

29.07

13
Bergwandelen
Zondag

30.07

Zaterdag

12.08

13
Bergwandelen, Outdoorweek 11 t/m 14 en 15 t/19 jaar
Zondag

20.08

Zaterdag

26.08

6
Nazomer in de Alpen,  Top! aanbieding incl. busreis
Zondag

27.08

Maandag

04.09

8
Alpennatuur in beeld, Met Kees Boele


Dinsdag

05.09

Vrijdag

15.09

10
Op pad met Gürgaletsch, Onbezorgd wandelen
Zaterdag

16.09

Maandag

25.09

9
De bergen op de dalen in, Arrangement
Dinsdag

26.09

Woensdag

04.10

8
Op pad met Gürgaletsch, Onbezorgd wandelen
Donderdag

05.10

Vrijdag

13.10

8
Gouden herfsreis, Top! aanbieding incl. busreis
Zaterdag

14.10

Zaterdag

21.10

7
Herfstvakantie, ontdekken en genieten


Zondag

22.10

Zaterdag

28.10

6
Herfsvakantie, Top! aanbieding incl. busreis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten