maandag 26 oktober 2015

Heerlijke herfstvakantie met Wandelhotel Gürgaletsch, Tschiertschen in oktober

Toegegeven, de busreis duurde best lang. Maar het was wel een safe gevoel dat Ruud en Peter zich in alle rust aan 100 km/uur hielden. En de koffie was heerlijk. En de ‘verrassing’ ook. En dat we allemaal datzelfde doel hadden, ook al kenden we elkaar niet, verbond: een week lang wandelen vanuit Wandel- en skihotel Gürgaletsch. En het 12 km lange haarspeldweggetje naar boven naar Tschiertschen, werd, ook in het donker, meesterlijk afgelegd.
                                               
 

Toch begon de vakantie voor mij pas echt toen we rond 20:30 uur voor het oerige hotel Gürgaletsch stonden en Anna even later iedereen de hand schudde en ons allen onze kamer wees (“Nee, een lift is er niet! De koffers brengen we voor je naar boven als je wilt!”) met de toevoeging: “Over tien minuten wordt de maaltijd opgediend!” Dus snel de trappen op naar onze knusse kamer met uitzicht.

 

Wat een ontspannen, warm, smakelijk en hartelijk welkom - het zette de toon voor een week lang samen tafelen, elkaar ongedwongen leren kennen, in no time met elkaar de tafel afruimen en dekken voor de volgende maaltijd en genieten van werkelijk heerlijke driegangen menu's! 'All in' is in Gürgaletsch echt meer dan inclusief alle maaltijden!


Tsja, en toen kwam de volgende dag met de eerste van een stel in meerdere opzichten adembenemende wandelingen.
Tobias verontschuldigde zich er bijna voor dat de sneeuw zo veel te vroeg veel te laag lag waardoor we niet echt hoog zouden kunnen deze week.

 

Wat hij vergat te vermelden was dat we nu om de haverklap grandioze ‘Ausblicke” hadden op soms drie seizoenen tegelijk: besneeuwde berghellingen, herfstig goudgekleurde boomtoppen en zomers bloeiende bloembakken!                                                                         


En wat hij er ook niet bij vertelde: dat we dat alles bijna iedere dag zouden zien onder een intens blauwe, stralende, wolkenloze hemel.
                                       
Dat was een feest. Of we nou onderweg waren met Tobías of Frank in het wandelbusje, op weg naar wéér een mooie bestemming als startpunt…


… of er middenin liepen over brede of smalle, steile of glooiende, rotsachtige of goed begaanbare paden, samen of ieder voor zich, sneller of langzamer – het was één groot feest van overweldigend zonovergoten natuurschoon.

  

Adembenemende vergezichten, bruisende watervallen, oplichtende herfstkleuren, prachtige paddenstoelen, schitterende rotswanden, ‘duizend’ variaties mos, steile diepten, vredige koeien-met-bellen... en alles overgoten met -de schaduw van- stralend zonlicht.
Zelfs de dag die ‘in de wolken’ begon bood na verloop van tijd fascinerende vergezichten.
                                     
            
Geweldig om op deze ongedwongen, verrassend betaalbare en toch zó onbetaalbare manier weer te kunnen ervaren hoe onbeschrijfelijk rijk, gevarieerd en vol schoonheid de aarde is waarop we leven. Het licht, de lucht, het stromende water, de magnifieke rotswanden, de gems die we toch nog zagen, de kleuren van de bomen, de kristallen die we vonden - en daar met ‘vreemden’ die steeds minder vreemden werden (in leeftijd variërend van 13 tot 84!) van lopen te genieten... En dan thuiskomen terwijl de thermoskannen thee al klaar staan... foto’s bekijken, een praatje hier en daar, even opfrissen, en dan weer aanschuiven voor wéér zo’n prachtig uitziend en heerlijk smakend 3-gangen menu.

Dit Gürgaletsch-concept, dat Tobias en Anna vanuit hun warme no-nonsense betrokkenheid steeds opnieuw neerzetten, biedt daarmee wat mij betreft een fantastische combi! 
René en ik zijn het er dan ook roerend over eens: een verblijf in  Gürgaletsch in Tschiertschen is in heel veel opzichten ALL IN!!

Tobías, Anna, Frank, Xanne, Laura, Remco... wat hèbben we genóten – dank jullie wel!!

Vakantieverslag geschreven door: Heleen de Weger
foto’s: René Pennings, Heleen de Weger, Tobias Alderliesten, Frank Kruit

PS Sommige delen van wandelingen herinnerden me sterk aan beschrijvingen uit mijn roman
     ’Cirkels boven het dal’,  ISBN 9789078596066 http://www.gignomai.nl/pages/onze-boeken/cirkels-boven-het-dal.php),  – de foto op de omslag daarvan werd gemaakt door Anna!

Bekijk hier het aanbod voor de herfst 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten