zondag 9 augustus 2015

Wandeling naar het Hochwang

Het Hochwang gebied zie je als je vanuit het hotel naar de overkant van het dal kijkt. Tijdens de busrit ernaartoe heb je een mooi uitzicht op de bergtoppen boven Tschiertschen.  Wij hebben deze wandeling pas sinds kort in ons programma en het is volgens onze gasten  één van de leukste tochten. Het gaat om de top met de naam Hochwang (2535m).

Lekker dan. File op de Alp

Afgelopen woensdag zijn we gestart op 1850m bij de parkeerplaats van de Triemelhütte. De eerste 200 hoogtemeters werden in een rap tempo afgelegt en toen stonden we al in de file. De boeren zijn druk met hooien en zijn wagen paste maar net op het pad.

In volle vaart over de Alpenweiden

Aan een bergbeekje houden we onze eerste pauze en vragen ons af of er goud in de grond zit. Volgende keer nemen we een goud zeef mee. Hoe zou het er hier uitzien als er sneeuw is?


Zo kan het eruit zien met sneeuw. (foto begin juni 2015)

Daarna liepen we over een smal paadje schuin tegen de berg op naar de kam van het Hochwang.  Omdat er op deze dag nog een extra top op het programma stond, kozen een aantal wandelaars ervoor om hun krachten te sparen en te wachten.

Op weg naar de kam

De extra sportieve sportievelingen waren al naar boven gerend om de top nog hoger te maken. Na wat soep, fruit, brood, koffie, thee, water  en foto`s was het weer tijd om te gaan.

Zo dat ging snel

Op naar de volgende top! De achterblijvers  sloten weer aan voor de klim naar de Rathoser Stein (2474m). Voordat we het wisten waren we op de top en ook alweer opweg naar beneden.

Waar gaan we naartoe?

In de verte lonkte het skihuis Hochwang met bier und Kuchen. Verspreid over de Alp waaierde de groep in een hoog tempo naar beneden. Genoten op het terras met uitzicht op de Ochsenalp en Medergen. Het laatste stukje naar de bus was lekker vlak en na een soepele busrit kwamen we veilig en voldaan in het hotel aan.

Uitwaaieren over de Alp

Het profiel van de tocht
                                      Bekijk hier het nieuwe programma van komend seizoen

1 opmerking:

  1. Mijn eerste keer hier nu in Zwitserland...
    Vandaag de Billentropf aangedaan bij de Billenberg vlakbij Schattdorf in Uri streek.
    Wauw wat Is het mooi hier.

    BeantwoordenVerwijderen